Direktlänk till inlägg 15 oktober 2009

Tigerns personlighet

Av Linnéa - 15 oktober 2009 19:28

I många asiatiska länder är tigern något av en nationalsymbol och ses som en sorts livförsäkring mot de tre stora olyckorna: eld, stöld och onda andar. Också vi i väst har på olika sätt manifesterat vår tro på tigerns otroliga kraft och styrka. Och alla som sett en tiger jaga fram i full karriär, måste förstå symboliken. För inget djur på jorden förenar i lika hög grad skönhet och styrka. Lägg till egenskaperna kraft och mod, och listan över avundsvärda attribut för dem som är födda under Tigerns år är komplett. Tigern är både fysikst och mentalt ett enormt energiknippe som det formligen sprutar idéer om.

Men trots Tigerns omvittnade styrka och beslutsamhet, saknar han inte motståndare, och det är långtifrån alltid som han går segrande ur striderna.

En Tiger utmärker sig alltid oavsett i vilket sammanhang han uppträder. Han är en dynamisk revolutionär som inte bara står och ser på medan andra får göra jobbet. Och försök aldrig sätta dig på en Tiger. Han älskar hårda tag och få är bättre utrustade än han att skaffa sig övertaget. Tigern är både häftig och idealistisk, och är snabb att hitta fel hos andra. Han är inte rädd att säga ifrån och tolererar ingen förmyndarmentalitet från vilket håll den än kommer. Han har ett särskilt gott öga till vad han menar är korrupta myndighetspersoner och passar därför illa in i maktens korridorer. Denna hans inställning för med sig att haninte passar som styrelseordförande, medan han kan fungera alldeles utmärkt som till exempel avdelningschef. Tigern är född till upprorsledare.

En Tiger är beredd att utföra vilket arbete som helst där han får utlopp för sitt mod och sin fantasi. Sådana yrken är till exempel förste kriminalassistent, reklamchef eller kapten för något idrottslag. Han kan organisera och inspirera sina underlydande, samtidigt som han sitter med i styrelsesammanträdena och slår sina kraftiga tassar i bordet för att nå en bättre uppgörelse.

För en flyktig betraktare kan det verka som om allt gick Tigern i händerna. Smart och elegant klädda kan både manliga och kvinnliga Tigrar konsten att föra sig med elegans. I en Tigers garderob är det garanterat fritt från de fotriktiga skor en Buffel föredrar och i smyckeskrinet finns inga spår av de smycken och den grannlåt Ormen håller sig med. Tigern är en snygging och vet om det. Och han vet också att musklerna inte bara är till för syns skull. Men Tigern saknar uthållighet. Det räcker med att se honom springa ett maratonlopp för att förstå att han är en utpräglad sprinter. Hans kraftiga, muskulösa ben är inte byggda för annat än korta och intensiva spurter.

Alla Tigrar har behov av att synas och att vara någon. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Tigern strävar efter att bli berömd. Men vad han än blir så måste det vara på hans egna villkor och han skyr inga medel för att visa hur väl han passar i den roll han skapat åt sig.

På grund av Tigerns dynamiska och tyvärr också något otåliga natur, handlar han ofta först och tänker sedan. Men när Tigern ställs inför verkligt viktiga beslut, händer det - paradoxalt nog - ofta att han kommer med undanflykter. Inte sällan förlorar han sig i detaljer och missar därmed kärnpunkten. Det hela slutar ofta med att det blir pannkaka av alltihopa. Och när det går dåligt för en Tiger så tar han mycket illa vid sig. Kanske kan Tigerns depressioner förklaras med hjälp av de grundläggande teserna inom fysiken, nämligen att den mängd energi en Tiger lägger ner på ett projekt har en motsvarighet i den mängd besvikelse han känner när projektet ifråga misslyckas. Det är vid sådana tillfällen som Tigern behöver sina vänner bäst och villigt tar emot all den tröst de kan ge. Och när en Tiger slickar sina sår, ska ingen förvänta sig att han har någon kraft över för andras. Först när han är på jaktstigen igen är han idel öra. Fast Tigern är förstås en usel sköterska oavsett vilket sinnestillstånd han befinner sig i. Han klarar inte heller av att plötsligt köra fast. Vid sådana tillfällen är han beredd att lyssna på vilka usla råd som helst och att klänga sig fast vid varje utsträckt hand. Och så - över en natt - kan Tigern vara tillbaka i selen igen. Nyrakad och uppsnofsad och klädd i nystrukna kläder ger han sig på nytt ut i livet som om inget hade hänt. Och han gör det med ny energi och nytt hopp, samtidigt som han helt tycks ha förlorat intresset för dem som hjälpt honom på fötter. I sin jakt på morgondagens mål har Tigern inte tid att fundera på gårdagens nederlag.

Tigern är idékläckaren personifierad. Ingen har ett större och rikare idéflöde och inte heller samma mod och kraft när det gäller att genomföra sina planer.

Trots att Tigern är ett i huvudsak manligt tecken är Tigrinnan i allt sin manliga motsvarighets jämlike. Hon har mycket god hand med både sina egna och andras barn. Kvinnliga Tigrar är utmärkta lärare som vinner elevernas förtroende med hjälp av sin starka personlighet. Tigern når sina framgångar som lärare genom att ta reda på elevens verkliga intresse och utnyttja hans eller hennes speciella talanger, i stället för att strikt hålla sig till läroplanen, ge svåra, oförberedda skrivningar eller undervisa enligt korvstoppningsmetoden. Ingen kan heller berätta en historia bättre än en Tiger, något som ger deras barn högtidsstunder när det är dags för godnattsagan.

Men vänta dig inte att en Tigrinna ska tillbringa timmar vid diskbaljan, och vad du än gör så be henne inte stryka din skjorta. Kvinnliga Tigrar är mycket frigjorda. De tar själva initiativ till ett sexuellt förhållande om de känner för det. Det blir ofta stormande affärer som snabbt tröttar ut båda parterna - men det oroar inte Tigrinnan. Gjort är gjort, och någon skuld känner hon absolut inte. Konsekvenserna struntar hon helt i.

Tigrinnor klär sig ofta vågat och utmanande, gärna färgstarkt. De vet att väcka uppmärksamhet, till exempel med en scharlakansröd sjal eller en djärvt randig slips som pricken över i. De älskar också att klä sig i läderstövlar och läderbälten, och ofta går de in för en maskulin stil i form av välskräddade kostymer.

Trots att Tigern oftast tjänar mer pengar än han kan göra av med, händer det också att en Tiger kan få känna av bistrare tider. Men han riskerar aldrig att stå helt utblottad eftersom han alltid har en enorm reserv av idéer att ta till. Eftersom han ständigt utsätter sig för risker är en Tigers liv sällan fridsamt. En sak är dock säker och det är att livet aldrig blir slentrian för en Tiger. Födda i modets tecken som de är kan de tänka sig att jobba med allt som medför risker. Än bättre är det ifall jobbet innebär någon form av chefsställning. Tigrar är också utmärkta som publicister, sprinterlöpare, filmstjärnor, modeller, jazzmusiker och upptäcksresanden. Men denna förkärlek för riskfyllda jobb betyder att Tigern riskerar att gå en våldsam och plötslig död till mötes, på grund av de enorma krav han ställer på sig själv. Särskilt sårbara är Tigrar födda kring middagstid.

Även om Tigerkvinnor lägger ner mycket möda på sina hem, händer det sällan att de övermöblerar dem. Inredningen är mestadels mycket smakfull och av god kvalité, vilket skapar hemtrevnad. Speciellt manliga Tigrar tröttnar ofta på sin omgivning. De älskar visserligen den plats där de just bor eller befinner sig, men det är en snabbt övergående kärlek och det är ytterst sällan de fäster sig för gott vid en plats. Därför flyttar de flitigt.

Samma inställning har Tigern också till sina vänner. I början av ett förhållande gör Tigern allt för att framstå i bästa dager och är den perfekta sällskapsmänniskan som ger allt. Men olyckligt nog överlever en Tigers vänskap sällan detta första laddade ögonblick. För efter denna lovande start tycker sig Tigern redan ha sagt allt, och hans telefonsamtal blir allt mer sällsynta för att så småningom upphöra helt. Men oavsett hur länge en Tiger förblir din vän - en vecka, ett år, hela livet - dyker han aldrig upp utan att med sig någon present till dig, som becis på hans vänskap. Och om det till exempel är en flaska vin, så var säker på att han valt den dyraste han har råd med. Ingen är mer generös än en Tiger, oavsett om det gäller beröm eller pengar. Och ingen är olyckligare när han glöms bort.

Det är svårt att förutsäga hur Tigerns liv kommer att gestalta sig. Tigerungen utgör en ständig källa till oro för sina föräldrar, som aldrig riktigt vet var de har honom eller vad han har för sig. Men de kommer åtminstone att få höra det bekanta ropet: "Jag är hemma, jag är hemma, jag är hemma!". Just detta utrop, i en eller annan form, kommer att vara något av Tigerns signaturmelodi under hela hans liv. Det är den vuxna Tigerns som utsätter sig för de stora riskerna. Klarar han sig bara genom den perioden, kommer han på gamla da'r att få det precis så lugnt och fridfullt som han själv vill.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnéa - 24 december 2011 22:29

God jul :)   Jag har tyvärr bestämt mig för att lägga ner den här bloggen (i alla fall för tillfället). Jag kanske kommer skriva här igen men för nu är den nerlagd.   Sorry till alla er som blir besvikna men så är det, jag känner inte att j...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:55

Fick ta och skriva om hela ch 2 eftersom det inte alls blev som jag ville ha det. Bara en liten bit klar nu, släpper ch 2 så snart som möjligt :)   See ya <3 ...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:53

VARNING .. ! !..... VARNING .. ! !..... VARNING .. ! ! Om någon i din profil eller en vän skickar en länk där det står "Besök den nya Facebook 'ÖPPNA INTE DET,, Om du gör, du är säker på att säga adjö till ditt Facebook-konto. Detta är faktiskt en fä...

Av Linnéa - 24 augusti 2011 19:37

Skolan börjar imorgon, hej då sommaren :( Appropå Dream Ch 2 så har jag fortafarande inte hittat anteckningsblocket men jag ska ta och skriva om kapitlet i en ny anteckningsbok, det blir nog inte helt som jag hade tänkt från början men jag kommer i...

Av Linnéa - 17 juli 2011 13:16


Näst kapitell på Dream får faktiskt vänta ett litet tag för jag hittar inte min anteckningsbok! Förlåt till er som har väntat på ch 2 men jag ska försöka hitta anteckningsboken så snabbt jag kan. Gomenasai! (förlåt så jp)     ...

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästdagbok

Språk


Ovido - Quiz & Flashcards