Direktlänk till inlägg 7 november 2009

Drakens personlighet

Av Linnéa - 7 november 2009 19:58

För det kinesiska folket och dess närmaste grannar är Draken en nationalsymbol, en sinnebild för makt och styrka. Draken är den magnifika och storartade karnevalsledaren som i sig hyser österlandets fyra stora välsignelser; ett långt liv, dygd, endräkt och rikedom. Och finns det en Drake i ditt hem så är också en eller flera av dessa välsignelser dina.

Draken är showmannen personifierad. Han går lätt till överdrifter, är skrytsam, inbilsk och mycket försigkommen. Och han är lika stimulerande och spännande som den färggranna och glittrande pappersdrake som i procession förs genom de kinesiska gatorna varje nyår.

Kineserna är minst sagt imponerade av denna sin talangfulla skapelse och det med all rätt. För vilken begåvning Draken är! Orakel eller storpamp, popstjärna eller miljonär, Draken har bara att välja och vraka vad han vill bli. Och tack vare sitt aldrig sviktande självförtroende och sin rådighet blir allt han tar för sig succé. Det är som om Draken säger till sig själv, inte det klassiska "jag tänker, alltså är jag" utan "jag finns till och därför gör jag allt jag tänker - så stå inte i vägen för mig". Men vare sig Draken är en jordenruntfarande megastar eller en hemmavarande megamamma, så inspirerar han oss till det mest värdefulla och sällsynta som finns - att tro på oss själva.

Det ess Draken har i ärmen är inget annat än ett absolut och orubbligt självförtroende, som han i kraft av sin extraordinära viljekraft lyckas överföra till andra. Eller om man så vill, styrkan i hans tro på sig själv hjälper oss andra att tro på oss själva. Vissa Drakar gör det kanske med hjälp av mjukt och ömsint fiolspel, medan andra väljer den komplicerade väg som heter psykoanalys. Men vilka metoder Draken än använder sig av, är det hans fasta föresats att klara av vad han gett sig in på som väcker vår odelade beundran och får oss att krypa för honom. Tro nu för den skull inte att det är alldeles problemfritt att leva eller arbeta tillsammans med en Drake. Han eller hon har nämligen ett närmast fanatiskt behov av perfektion, något som innebär att Draken inte har minsta förståelse för den som inte ger 110 procent av sig själv, tjugofyra timmar om dygnet. Om han kan klara det så bör också du kunna det!

Här har ofta vår förståelse för Draken fördunklats av det faktum att han i våra myter representerar ondskan. Drakar dräps vanligen av stora hjältar. De tar sig in i Drakens håla, hugger huvudet av honom med sina svärd och räddar den förtjusande jungfrun som Draken antingen höll på att förföra eller tänkte äta till middag - eller kanske bådadera.

En viss sanning ligger det ändå i påståendet att Draken är en förförare. Drakens beundrare är många och de som blir kära i honom, blir det fullständigt och hjälplöst. Själv kan Draken däremot sällan älska djupt och innerligt, men när han gör det är han den yppersta av älskare och då är du, som hans älskade, enda föremålet för hans glödande passion. Ingen har heller mer stil och finess när det gäller att förklara någon sin kärlek. Om du lämnar en Drake, försöker han inte jag efter dig. Här är han till exempel helt olik Ormen. Och skulle dina känslor för honom svalna, så överlever han det också. Det är därför det är så svårt att överge honom. Men skulle det i stället vara Drakens glöd som svalnar, är det ingen risk för att han plötsligt överger dig. För han är, trots sin fräckhet och sitt skryt, en sentimental själ för vilken vänskapen är evig. Trots det är det sexuella livsviktigt för Draken och att kunna uttrycka sig sexuellt är grundläggande i hans längtan efter frihet. I Drakens själ är sexakten den nyckel som låser upp dörren till hans fjällbetäckta pansar och befriar honom så att han kan driva fritt varthelst han önskar. Och i merparten fall är hans älskarinnor bara ett instrument för denna flykt.

Draken är en usel skvallerspridare, ur stånd att hålla isär begreppen. Han hatar all slags fångenskap - fånga en Drake, eller sätt honom i fängelse, och du har dömt honom till vansinne. Inte heller är han någon hycklare - såra hans stolthet och han kommer aldrig att förlåta dig. Ingen är mer giftig när hans stolthet sårats eller när någon fnyser åt hans goda avsikter. Drakens stolthet är utan tvivel hans mest igenkännbara särdrag och tycks prägla alla hans handlingar. I ett parti schack är det alltid Draken som insisterar på att hans drag är det rätta och löser han ett korsord är det hans ord som passar in - och ofta stämmer det också. Försök överglänsa en Drake och du riskerar att hamna i bråk. Förlöjliga hans misstag och du har en fiende för livet. Ju större hål du gör i hans stolthet, desto längre hyser han agg mot dig. Och en rasande Drake är inte sen att hämnas; så lås in dina döttrar, släpp inte din hustru ur sikte och göm undan bordssilvret. Men förväxla inte Drakens medfött dåliga humör och retlighet med hämnd. Det är två helt skilda saker. Och även om en Drake är som mest lättretad tillsammans med dem han älskar och uppför sig som en rasande tjur över små dumma och triviala händelser, så har han en Jobs tålamod när det gäller sina älskades problem, hur små de än må vara. Om en Drake älskar dig kan du behandla honom hur illa som helst och han kommer ändå att förlåta dig.

Draken har, till skillnad från till exempel Buffeln, den svagheten att han omöjligt klarar rutiner av något slag, eftersom det ligger en viss ofrihet i sådana. Höga poster för ofta med sig mycket rutinarbete. Dessutom är Draken inte någon diplomat. Han säger rakt ut vad han tänker, utan att reflektera närmare över vare sig sanningshalten i sitt yttrande eller den skada han kan förorsaka med det.

Ett annat mindre bra drag hos Draken är hans impulsiva sätt. Drakar uthärdar bara inte att vänta, eftersom de uppfattar detta med att stå och hänga eller att bara driva omkring, som ytterligare en form av fängelse. Därför rusar de blint in i allt de gör, utan att först bedömma värdet och riktigheten i sitt handlande.

Även om Draken är ett övervägande manligt tecken, delar de kvinnliga Drakarna många karaktärsdrag med sina manliga kollegor. En Drakkvinna klär sig enkelt, och i kläder hon kan röra sig fritt i, snarare än att göra intryck med. Hon maskerar sig sällan bakom alltför mycket make-up eller i en alltför fantasifull frisyr. Åter markeras att en Drake är sig själv nog, utan konstlade medel som ansiktsmasker och hårfärgningar. Kläder är ytterligare ett sätt med vars hjälp Drakar av båda könen uttrycker sitt frihetsbehov. Drakhannar föredrar fritidsskor och stickade tröjor framför tredelade kostymer, och bli inte förvånad om en Drake dyker upp på en flott middagsbjudning iklädd t-shirt och joggingskor. Drakhonor bär enkla men smakfulla kläder och båda könen har en viss tendens att en gång för alla bestämma sig för en viss klädstil. Osäkerhet är ytterligare en form av begränsning, så ingen ska vänta sig att en Drake tillbringar timmar framför spegeln. Och han eller hon undviker att till varje pris slaviskt följa modetrender, för såvitt de inte själva skapat dem.

Kvinnliga Drakar är i regel inte de bästa mödrar och hustrur. De gifter sig ofta för unga och växer ifrån sin make, eller så gifter de sig för sent och förblir barnlösa. Kanske struntar de alldeles i att gifta sig. Det vanligaste är en ensamstående Drakkvinna med två barn, omgiven av eldiga beundrare och med en exmake som har spritproblem och ligger efter med underhållet.

Drakar har en glupande aptit och håller de inte diet äter de allt som sätts fram åt dem. Trots detta lider Drakar ofta av dålig hälsa. De sover i regel dåligt - kanske till följd av alla nätter de tvingas tillbringa ensamma i mörka, fuktiga grottor - och inte sällan har de problem med andningsorganen i form av slemhinne- och bihåleinflammation, astma och liknande. Som en följd av detta är Drakar mycket måna om sin hälsa och ibland gränsar det nästan till besatthet. Men en sjuk Drake återhämtar sig snabbt och utan bestående men. Den Drake däremot som inte längre fyller någon funktion, eller som förlorat självförtroendet, blir snabbt fet, lat och bitter. Sådana Drakar bör man undvika.

Trots att Drakar är impulsiva och arroganta, delar de generöst med sig av sin tid och sina pengar och deras råd är alltid värda att beakta. Och de gör detta gratis utan tanke på belöning eller återbetalning vare sig det gäller kärlek eller sparkapital. Det är som om Draken glömmer bort sin gåva. Kanske för att detta med att vänta sig återbetalning eller gentjänster är ytterligare ett sätt att hamna bakom galler?

Drakens tre livsfaser skiljer sig markant från varandra. Barndomen är svår, missförstådd som den lilla Draken är av föräldrar, lärare och skolkamrater. Hans behov av perfektion skrämmer hans närmaste och stöter bort dem. Vuxenlivet bjuder på både gott och ont, för även om Draken kommer att få mycket pengar, kommer han också att få lika många fiender som vänner. Den bästa perioden av sitt liv upplever Draken från övre fyrtioårsåldern och fram till sin död vid mycket hög ålder. Då är Draken den verklige kungen. Det kinesiska tecknet för Drake är tur, men med hans gåvor är tur något av det sista han tycks behöva.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnéa - 24 december 2011 22:29

God jul :)   Jag har tyvärr bestämt mig för att lägga ner den här bloggen (i alla fall för tillfället). Jag kanske kommer skriva här igen men för nu är den nerlagd.   Sorry till alla er som blir besvikna men så är det, jag känner inte att j...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:55

Fick ta och skriva om hela ch 2 eftersom det inte alls blev som jag ville ha det. Bara en liten bit klar nu, släpper ch 2 så snart som möjligt :)   See ya <3 ...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:53

VARNING .. ! !..... VARNING .. ! !..... VARNING .. ! ! Om någon i din profil eller en vän skickar en länk där det står "Besök den nya Facebook 'ÖPPNA INTE DET,, Om du gör, du är säker på att säga adjö till ditt Facebook-konto. Detta är faktiskt en fä...

Av Linnéa - 24 augusti 2011 19:37

Skolan börjar imorgon, hej då sommaren :( Appropå Dream Ch 2 så har jag fortafarande inte hittat anteckningsblocket men jag ska ta och skriva om kapitlet i en ny anteckningsbok, det blir nog inte helt som jag hade tänkt från början men jag kommer i...

Av Linnéa - 17 juli 2011 13:16


Näst kapitell på Dream får faktiskt vänta ett litet tag för jag hittar inte min anteckningsbok! Förlåt till er som har väntat på ch 2 men jag ska försöka hitta anteckningsboken så snabbt jag kan. Gomenasai! (förlåt så jp)     ...

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästdagbok

Språk


Ovido - Quiz & Flashcards