Direktlänk till inlägg 25 april 2010

D.Gray-Man

Av Linnéa - 25 april 2010 13:44

Seriens namn: D.Gray-Man


Animen

Antal avsnitt: 103 st

Åldersgräns: +13 (jag tycker att den borde stå på +7 istället)


Mangan

Antal kapitel: Inte klar än (just nu finns det 193 kapitel)


Handling

Allen Walker är en exorcist och hans öde är att åka runt och döda demonerna som finns i vår värld, demonerna (också kallade "akuma") är skapade av Millenium Earl för att hjälpa honom att hitta en innocence som kallas "hjärtat" (för mer information om vad en innocence är, kolla längre ner i texten), hjärtat innehåller en otrolig kraft som kan göra nästan allt möjligt. 

För att  en demon ska kommer till så behövs inte så mycket, det som behövs är att någon saknar en död människa väldigt mycket, då kommer Millenium Earl fram och säger att han kan ta tillbaka den döda från "den elaka gud", han tar fram ett skelett som sitter fast i en järnställning och säger att det ända du behöver göra är att ropa efter den döda med all sin saknad och kärlek, men det dumma är att om man gör det så förvandlas den dödas vålnad till en demons själ som måste lyda sin skapare (som så klart är Millenium Earl) som säger åt demonen att döda människan och ta hans skepnad, därför kan man aldrig säga om någon är en demon eller människa.

Efter att demon är skapad så börjar den döda människor, ju fler människor den dödar, ju närmare kommer den att stiga i level. När dom skapas är dom alltså i level 1 och lätta att döda och befria den själ som sitter fast i demonen, men ju högre level de är i ju starkare är de, som tur är så är det väldigt svårt för dem att stiga i level, bara för att komma upp i level 2 krävs det flera tusen människoliv.

En anledning att de är svårare att döda i de högre levlarna är att de nu har fått en speciell förmåga som är unik för varje demon, ju högre level de är i ju starkare är också förmågan (som tur är är det näst intill omöjligt för demonerna att komma upp till level 4, och ännu svårare att komma till level 5!).

Som sagt är Allen Walker en exorcist och har en innocence i sin högre arm.

Innicence är den saken som tillåter exorcister att slåss mot demonerna och stå emot deras gift (demonernas gift fungerar på följande vis, om en normal människa rör vid demonerna eller rör vid deras vapen eller skjutvapen kulor så täcks dom av svarta stjärnor och exploderar, detta gills inte om demonen är i människoform eller inte vill att personen i fråga ska dö).

När historien börjar så har Allens mästare skickat iväg honom för att ansluta sig till exorcistorden.

Eftersom Allen har blivit förbannad av Mana, den person som han själv av misstag förvandlade till en demon innan han kände till att demoner och sådant fanns så blir han först misstagen för att vara en demon för att han har en upp och ner vänd fem uddig stjärna till vänster i pannan.

Allen fortsätter att kämpa emot och döda demoner och det dröjer inte så länge innan han stöter på Noa släkten som står på samma sida som Millenium Earl och kämpar mot dem.

Vem har "hjärtat" och vem kommer hitta det först? ja, det får du ta reda på själv.


Poäng 

9 av 10


Här kommer opening 1-4 i serien :)


Opening 1:


Opening 2:


Opening 3:


Opening 4:         


Hoppas ni gillar serien!   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnéa - 24 december 2011 22:29

God jul :)   Jag har tyvärr bestämt mig för att lägga ner den här bloggen (i alla fall för tillfället). Jag kanske kommer skriva här igen men för nu är den nerlagd.   Sorry till alla er som blir besvikna men så är det, jag känner inte att j...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:55

Fick ta och skriva om hela ch 2 eftersom det inte alls blev som jag ville ha det. Bara en liten bit klar nu, släpper ch 2 så snart som möjligt :)   See ya <3 ...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:53

VARNING .. ! !..... VARNING .. ! !..... VARNING .. ! ! Om någon i din profil eller en vän skickar en länk där det står "Besök den nya Facebook 'ÖPPNA INTE DET,, Om du gör, du är säker på att säga adjö till ditt Facebook-konto. Detta är faktiskt en fä...

Av Linnéa - 24 augusti 2011 19:37

Skolan börjar imorgon, hej då sommaren :( Appropå Dream Ch 2 så har jag fortafarande inte hittat anteckningsblocket men jag ska ta och skriva om kapitlet i en ny anteckningsbok, det blir nog inte helt som jag hade tänkt från början men jag kommer i...

Av Linnéa - 17 juli 2011 13:16


Näst kapitell på Dream får faktiskt vänta ett litet tag för jag hittar inte min anteckningsbok! Förlåt till er som har väntat på ch 2 men jag ska försöka hitta anteckningsboken så snabbt jag kan. Gomenasai! (förlåt så jp)     ...

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mangafreak med Blogkeen
Följ mangafreak med Bloglovin'

Gästdagbok

Språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se