Direktlänk till inlägg 15 december 2010

Jultomten är död

Av Linnéa - 15 december 2010 15:58

Vill inte förstöra någons jul nu men jag kan faktiskt bevisa tomten inte finns, bara läs det som kommer nu så förstår ni.


FÖR DET FÖRSTA:
Inga kända arter av renar kan, vad vi har förstått, flyga – men det finns ytterligare 300 000 arter av levande organismer som ännu inte har blivit klassificerade, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, så utesluter inte detta HELT att det finns flygande renar som endast Jultomten har sett…

FÖR DET ANDRA:Det finns två miljarder barn (människor under 18 år) på jorden, men eftersom Jultomten inte verkar betjäna de muslimska, hinduiska, judiska eller buddhistiska barnen, reduceras arbetstyngden till endast 15 % av det totala barnantalet – 321 miljoner enligt Befolkningsinstitutet.
I genomsnitt finns det 3,5 barn per hushåll, vilket betyder att det finns 91,8 miljoner hem.
Man förmodar att det finns åtminstone ett snällt barn per hushåll.
Jultomten har 31 timmar att arbeta på, tack vare de olika tidszonerna och jordens rotation, och om man antar att har reser västerut (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Med detta menas att för varje kristet hushåll med snälla barn, har Jultomten en tusendels sekund parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med julklappar, lämna resten av klapparna under granen, äta upp de godsaker som möjligtvis blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen igen, tillbaka i släden och sätta fart vidare mot nästa hus.
Om vi antar att vart och ett av dessa 91,8 miljoner hushåll är jämnt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet är fel, men för våra uträkningars skull accepterar vi detta), och detta ger 1,2 kilometer mellan varje hushåll, en total ressträcka av 12 miljoner mil, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:a timme.
Med detta menas att Jultomten släde rör sig med en hastighet av drygt 1 000 km/s, det vill säga 3 000 gånger ljusets hastighet.
För jämförande ändamål, det snabbaste fordonet som någonsin konstruerats, Ulysses rymdsond, rör sig i den löjliga hastigheten 44 km/s en konventionell ren kan springa i högst 0,0067 km/s.

FÖR DET TREDJE:Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag.
Om vi antar att varje barn inte får något mer än en legosats av lagom storlek (ungefär 1,5 kg), bör Jultomtens lilla pittoreska släde ha en icke relativistisk massa på 321 000 ton.
Inte inkluderat Jultomten själv, som ofta är beskriven som överviktig. På marken kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg, även om man går med på att ”Flygande renar” (se punkt 1) kan dra tio gånger den normala vikten, räcker det inte med åtta renar.
Vi behöver 214 200 smäckra små renar!
Detta ökar ekipagets vikt till 353 430 ton.
Detta är fyra gånger fartyget Queen Elizabeth’s vikt.

FÖR DET FJÄRDE:353 000 ton som färdas i 1 000 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd.
Detta kommer att värma renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera 14,3 terajoule av ren värmeenergi.
Per sekund. Var och en. Kort sagt, de kommer att gå upp i eld nästan omedelbart, och exponerar renarna som återfinns bakom.
Dessutom kommer de att skapa en öronbedövande ljudexplosion som dödar allt, som är större än ett vimmelkvalster, inom en radie på två mil.
Hela ekipaget kommer att upplösas under en tidslängd av 4,26 tusendelars sekund.
Inte nog med det – Jultomtens renar kommer vid normal aeroförbränning förbruka så mycket syrgas att ett globalt lågtryck kommer att slita ur lungorna på varenda varelse i hela världen.
Jultomten kommer inte precis att få njuta av färden han heller.
Jag skulle vilja påstå att den bitvis är ganska påfrestande.
Den centrifugalkraft som Jultomten kommer att utsättas för på grund av jordens krökning är cirka 17 500 G. En 182 kilos Jultomte (som verkar löjligt smal) kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av 3 150 000 kg. Vilket är löjeväckande mycket.
Med en sådan centrifughastighet skulle man t o m kunna pressa juice ur ett granitblock!

Slutsatsen är därför – om Jultomten någonsin delade ut presenter på julafton, så är han väldigt död nu.

 
ANNONS
 
lisaa

lisaa

17 december 2010 07:13

de enda som tror på tomten är små barn, men du ska väl nt förstöra glädjen för dem??

http://anime.bloggplatsen.se

Linnéa

17 december 2010 13:26

nej kanske inte :( sorry till er som har fått ne förstörd jul nu =^.^=

 
The Shugo Chara lover

The Shugo Chara lover

9 juni 2011 14:40

Förklara dig!Vamyrer exsisterar och då måste väl tomten också göra d..Vänta lite,det finns ju påhittade saker och (vampyrer är inte det) de kanske bara är så dom hittat på men jultomten KAN ju finnas.

http://Idon\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
\\\\\\\\\\\\\\\\\'t know what URL is im just 10 years old

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnéa - 24 december 2011 22:29

God jul :)   Jag har tyvärr bestämt mig för att lägga ner den här bloggen (i alla fall för tillfället). Jag kanske kommer skriva här igen men för nu är den nerlagd.   Sorry till alla er som blir besvikna men så är det, jag känner inte att j...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:55

Fick ta och skriva om hela ch 2 eftersom det inte alls blev som jag ville ha det. Bara en liten bit klar nu, släpper ch 2 så snart som möjligt :)   See ya <3 ...

Av Linnéa - 22 september 2011 09:53

VARNING .. ! !..... VARNING .. ! !..... VARNING .. ! ! Om någon i din profil eller en vän skickar en länk där det står "Besök den nya Facebook 'ÖPPNA INTE DET,, Om du gör, du är säker på att säga adjö till ditt Facebook-konto. Detta är faktiskt en fä...

Av Linnéa - 24 augusti 2011 19:37

Skolan börjar imorgon, hej då sommaren :( Appropå Dream Ch 2 så har jag fortafarande inte hittat anteckningsblocket men jag ska ta och skriva om kapitlet i en ny anteckningsbok, det blir nog inte helt som jag hade tänkt från början men jag kommer i...

Av Linnéa - 17 juli 2011 13:16


Näst kapitell på Dream får faktiskt vänta ett litet tag för jag hittar inte min anteckningsbok! Förlåt till er som har väntat på ch 2 men jag ska försöka hitta anteckningsboken så snabbt jag kan. Gomenasai! (förlåt så jp)     ...

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mangafreak med Blogkeen
Följ mangafreak med Bloglovin'

Gästdagbok

Språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se