Senaste inläggen

Av Linnéa - 24 oktober 2009 21:00

     

ANNONS
Av Linnéa - 24 oktober 2009 20:58

  

ANNONS
Av Linnéa - 24 oktober 2009 20:56

  

Av Linnéa - 22 oktober 2009 18:55

Född i dygdens tecken är Katten övervägande feminin. Med undantag av den udda och sjabbiga strykarkatten delar nästan samtliga manliga Katter de kvinnligas karaktärsdrag. Katter har en naturlig stil och elegans, de är utomordentligt välklädda, förfinade och diplomatiska och de inreder sina hem med både stil och smak. Få djur ägnar större uppmärksamhet åt sin familjs materiella behov än Katten. Och när det gäller affärer är inget djur bättre på att nosa sig fram till en förmånlig sådan och inget heller bättre rustat att ro affären i land.

Välsignad med en inre hemlighetsfullhet, som många finner både tjusande och skrämmande, har Katten frambringat stora tänkare. Katten är känslig och försiktig i umgänget med alla han möter, samtidigt som han har ett stort behov av en lugn och angenäm omgivning. Därför passar han utmärkt för yrken där det krävs en viss diplomati. Han är en uppmärksam lyssnare och minns i detalj varje samtal och hövlig konvresation. Med sin förmåga att sitta tyst och lyssna är Katten utmärkt som medlare, och hans objektiva omdömesförmåga är en stor tillgång om han skulle välja den juridiska banan. Som advokat kan han lyssna, men ger dig kanske inte så många goda råd. Katter är nu en gång för alla bättre lyssnare än rådgivare. Står du till exempel i begrepp att skiljas är det ingen idé att gå till en Katt för att få råd om hur du bäst ska ta dig igenom det hela känslomässigt. Ditt prat om skilsmässa kommer bara att skrämma honom, då det påminner om hans egen sårbarhet. Och skulle han ändå drista sig till att ge råd är de ytliga och allmänt hållna. Det är stil och inte innehåll som räknas. Är det däremot skvaller du är ute efter, så räkna med att Katten ställer upp. Och måste du ändå dra upp det här med din skilsmässa, så fråga Katten om de praktiska och ekonomiska aspekterna kring den. För när det gäller råd om pengar är Katten duktig.

Översvämningar, hungerkatastrofer, krig, plötslig död och olyckor av alla slag får Katten att klättra upp och gömma sig i närmaste träd. Så snart han ställs inför allvarliga problem, som inte har med hemmet och familjen att göra, så kan man vara säker på att Katten säckar ihop alldeles. Om din chef är Katt och vägrar ge dig den där extra ledighetsveckan du bett om, så behöver du bara pressa honom lite extra hårt för att få två veckors ledighet och löneförhöjning på köpet. För det sista din chef önskar sig är att du ställer till med en scen. Men glöm för den skull inte bort att en Katts klor är rakbladsvassa och att han kan hugga sig igenom de segaste gamla ben med sina kraftiga tänder. Även om slagsmål är det sista en Katt önskar sig, kan han bli ett dödligt hot om han är tvungen att försvara sig. Konsten är att beräkna hur mycket en Katt tål, men ofta lär vi oss inte det förrän skadan redan är skedd.

I allmänhet har Katter svårt att klara känslomässiga överdrifter. Ofta tål de inte höga, upprörda röster av det slag som förekommer i till exempel ett gräl. Utdragna diskussioner har en närmast katatonisk effekt på honom.  Varje känslomässig kris får honom att falla ihop som ett korthus.

Allmänt sett är Katten inte någon djupsinnig varelse. Han är vanligen totalt ointresserad av vad som pågår ute i den stora stygga världen. Han hyser motvilja mot allt lidande. När han konfronteras med det kan han uppföra sig på ett för honom mycket okarakteristiskt och ibland otroligt grymt sätt. För en Katt är hemmet, och trivseln där, viktigare än allt annat. Behovet av att få det som han vill ha det hemma är själva grunden för hans existens. Om denna idyll på något sätt är hotad, undergår Katten något av en Dr-Jekyll-och-Mr-Hyde-förvandling. Den i vanliga fall så fridsamma Katten förvandlas i ett nu till en djävul med klorna ute, beredd att till varje pris försvara hem och familj, fullständigt likgiltig för det lidande han själv orsakar. Därför är det inte så konstigt att några av världens värsta despoter är Katter. En Katt bör aldrig ges diktatorisk makt, eftersom han inte kan skilja mellan vad som är rätt för honom och vad som är rätt för andra.

Men när en Katt får leva sitt liv ohotad och utan att störas av prat om världens alla olyckor, gör han stora och snabba framsteg i sitt yrke. Så länge som arbetet inte är alltför ansträngande eller tidskrävande - Katter är ju så förtjusta i små tupplurar - kommer han att gå långt. Katten bör undvika yrken där det finns risk för konflikter, och om möjligt bör han välja ett område där han får arbeta på egen hand. Bäst är om han väljer ett arbete där han får användning för sin förmåga att väga finansiella för- och nackdelar mot varandra. Utmärkta områden, där han även får utnyttja sin instinktiva känsla för god smak, är konstgallerier, antikvitetsaffärer, krogar och frisersalonger. Om en Kattkvinna har några ambitioner utöver hemmet och hemarbetet, så måste de tillfredsställas någonstans inte alltför långt från spisen. Novellförfattare och frilansillustratör är passande yrken.

En kvinna framstår ofta i sin bästa dager när hon är i sällskap med en manlig Katt. Manliga Katter vet nämligen hur kvinnor bör klä sig och i viss mån också hur de känner sig. Både manliga och kvinnliga Katter är mycket kräsna när det gäller kläder. Vare sig en manlig Katt sätter på sig ett par urblekta gamla jeans eller vit slips och frack, ser hans kläder alltid fräscha och nypressade ut, och aldrig att han försummar det där lilla extra i form av en mönstrad väst eller ett par ljust gröna strumpor. Och en Kattman i tredelad kostym känns genast igen på sin vågade men aldrig skrikiga slips. Hankatter odlar sällan skägg eller mustascher och om de gör det, är det inte för livet.

Katter är försiktiga och systematiska och avskyr plötsliga förändringar. Tänk bara på hur din huskatt utforskar ett nytt och okänt område! Försiktigt och med en tass i taget går det hela i snigelfart. Katter känner trygghet med det som är gammalt och vant, och ogillar nya påfund och idéer, eftersom de utgör ett hot mot deras sköna och inrutade liv. Katter lever i mycket på rutin och ibland kan deras alltid lika övervägda och systematiska livsinställning utvecklas till något liknande besatthet. Så kan du till exempel vara säker på att den där killen på redovisningsavdelningen som alltid har regnkappa med sig till jobbet, om så också solen skiner från klarblå himmel, är Katt. Samma kille har perfekt ordning i sitt kartotek och hänger alltid upp sin rock på samma hängare, äter alltid samma sorts kaka till kaffet vid precis samma tid. Kort sagt, det är killen vars hela liv framlevs med samma precision och regelbundenhet som den hos ett schweiziskt urverk och med samma pedantiska prydlighet som den som återfinns i en operationssal. I hans välorganiserade och välbalanserade liv har allt sin speciella tid och plats.

Katter är begåvade med en spetsfundig, om än något skvalleraktig, känsla för humor. De älskar begåvade och levnadsglada umgängesvänner, inte minst om de återfinns i de högre samhällsskikten. I ett rum fullt med människor kan man vara övertygad om att en Katt dras som en magnet till de mest glamorösa innemänniskorna. Vanligtvis är han inte någon snobb, men när så är fallet uppträder han med stil. Och om det är nödvändigt att ha en egen TV-serie för att få möta världens rikaste och mest berömda människor, så var säker på att Katten ordnar det.

Kattkvinnor ägnar mycket tid åt sitt ofta vackra hår. De flesta låter det växa långt, särskilt om de är brunetter. Och även om Kattan skulle kokettera med en tät kruspermanent eller klippa sig kort, är det ändå den långa, slanka looken som vinner i längden. Kattkvinnor föredrar luftigt lätta och böljande klänningar framför byxor - om det inte är en perfekt skuren kostym - och de är mycket för spetsar och tryckta bomullstyger. Det viktorianskt inspirerade modet passar dem perfekt.

Den kvinnliga Katten har oftast en prydlig, konstnärlig handstil, medan manliga Katter för det mesta tvingas slita hårt för att få till något utöver rena klottret.

När man gör affärer med en Katt är det viktigt att komma ihåg att han alltid står för vad han sagt och aldrig ändrar sig. På samma sätt kommer en Katt som är skyldig dig pengar att betala tillbaka sin skuld till sista öret. Han minns varje tjänst du gjort honom och är inte sen med gentjänster. Och en Katt kommer aldrig tomhänt hem till dig, om det inte är så du brukar gästa honom. Avvisa en Katt och han försvinner ur ditt liv för gott.

Många Kattor föredrar att leva ensamma hellre än att gifta sig, men utan en man att pyssla om händer det att de blir en smula melankoliska och tillbringar mer tid än de skulle önska på Kvinnoforum eller med den lokala kyrkbasaren. Ensamma Kattkvinnor, ja, Kattor i största allmänhet, har lätt för att gråta, också över till synes rena bagateller.

Trots att de har rykte om sig att vara riktiga Casanovor, är sanningen snarare den att merparten Katthannar är obrottsligt trogna. Även om vi alla någon gång drabbats av oväsendet från en bakgårdshärjande liderlig hankatt, så är de flesta Katter lyckligast när de sover gott om natten.

Det är inte helt lätt att skilja Kattens tre livsfaser från varandra, men som en röd tråd genom dem alla finns längtan efter ett skönt och bekvämt liv, framlevt i ett välinrett hem, allt under angenäma samtal och välordnade - ibland väl petnoga - rutiner.

Av Linnéa - 15 oktober 2009 19:28

I många asiatiska länder är tigern något av en nationalsymbol och ses som en sorts livförsäkring mot de tre stora olyckorna: eld, stöld och onda andar. Också vi i väst har på olika sätt manifesterat vår tro på tigerns otroliga kraft och styrka. Och alla som sett en tiger jaga fram i full karriär, måste förstå symboliken. För inget djur på jorden förenar i lika hög grad skönhet och styrka. Lägg till egenskaperna kraft och mod, och listan över avundsvärda attribut för dem som är födda under Tigerns år är komplett. Tigern är både fysikst och mentalt ett enormt energiknippe som det formligen sprutar idéer om.

Men trots Tigerns omvittnade styrka och beslutsamhet, saknar han inte motståndare, och det är långtifrån alltid som han går segrande ur striderna.

En Tiger utmärker sig alltid oavsett i vilket sammanhang han uppträder. Han är en dynamisk revolutionär som inte bara står och ser på medan andra får göra jobbet. Och försök aldrig sätta dig på en Tiger. Han älskar hårda tag och få är bättre utrustade än han att skaffa sig övertaget. Tigern är både häftig och idealistisk, och är snabb att hitta fel hos andra. Han är inte rädd att säga ifrån och tolererar ingen förmyndarmentalitet från vilket håll den än kommer. Han har ett särskilt gott öga till vad han menar är korrupta myndighetspersoner och passar därför illa in i maktens korridorer. Denna hans inställning för med sig att haninte passar som styrelseordförande, medan han kan fungera alldeles utmärkt som till exempel avdelningschef. Tigern är född till upprorsledare.

En Tiger är beredd att utföra vilket arbete som helst där han får utlopp för sitt mod och sin fantasi. Sådana yrken är till exempel förste kriminalassistent, reklamchef eller kapten för något idrottslag. Han kan organisera och inspirera sina underlydande, samtidigt som han sitter med i styrelsesammanträdena och slår sina kraftiga tassar i bordet för att nå en bättre uppgörelse.

För en flyktig betraktare kan det verka som om allt gick Tigern i händerna. Smart och elegant klädda kan både manliga och kvinnliga Tigrar konsten att föra sig med elegans. I en Tigers garderob är det garanterat fritt från de fotriktiga skor en Buffel föredrar och i smyckeskrinet finns inga spår av de smycken och den grannlåt Ormen håller sig med. Tigern är en snygging och vet om det. Och han vet också att musklerna inte bara är till för syns skull. Men Tigern saknar uthållighet. Det räcker med att se honom springa ett maratonlopp för att förstå att han är en utpräglad sprinter. Hans kraftiga, muskulösa ben är inte byggda för annat än korta och intensiva spurter.

Alla Tigrar har behov av att synas och att vara någon. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Tigern strävar efter att bli berömd. Men vad han än blir så måste det vara på hans egna villkor och han skyr inga medel för att visa hur väl han passar i den roll han skapat åt sig.

På grund av Tigerns dynamiska och tyvärr också något otåliga natur, handlar han ofta först och tänker sedan. Men när Tigern ställs inför verkligt viktiga beslut, händer det - paradoxalt nog - ofta att han kommer med undanflykter. Inte sällan förlorar han sig i detaljer och missar därmed kärnpunkten. Det hela slutar ofta med att det blir pannkaka av alltihopa. Och när det går dåligt för en Tiger så tar han mycket illa vid sig. Kanske kan Tigerns depressioner förklaras med hjälp av de grundläggande teserna inom fysiken, nämligen att den mängd energi en Tiger lägger ner på ett projekt har en motsvarighet i den mängd besvikelse han känner när projektet ifråga misslyckas. Det är vid sådana tillfällen som Tigern behöver sina vänner bäst och villigt tar emot all den tröst de kan ge. Och när en Tiger slickar sina sår, ska ingen förvänta sig att han har någon kraft över för andras. Först när han är på jaktstigen igen är han idel öra. Fast Tigern är förstås en usel sköterska oavsett vilket sinnestillstånd han befinner sig i. Han klarar inte heller av att plötsligt köra fast. Vid sådana tillfällen är han beredd att lyssna på vilka usla råd som helst och att klänga sig fast vid varje utsträckt hand. Och så - över en natt - kan Tigern vara tillbaka i selen igen. Nyrakad och uppsnofsad och klädd i nystrukna kläder ger han sig på nytt ut i livet som om inget hade hänt. Och han gör det med ny energi och nytt hopp, samtidigt som han helt tycks ha förlorat intresset för dem som hjälpt honom på fötter. I sin jakt på morgondagens mål har Tigern inte tid att fundera på gårdagens nederlag.

Tigern är idékläckaren personifierad. Ingen har ett större och rikare idéflöde och inte heller samma mod och kraft när det gäller att genomföra sina planer.

Trots att Tigern är ett i huvudsak manligt tecken är Tigrinnan i allt sin manliga motsvarighets jämlike. Hon har mycket god hand med både sina egna och andras barn. Kvinnliga Tigrar är utmärkta lärare som vinner elevernas förtroende med hjälp av sin starka personlighet. Tigern når sina framgångar som lärare genom att ta reda på elevens verkliga intresse och utnyttja hans eller hennes speciella talanger, i stället för att strikt hålla sig till läroplanen, ge svåra, oförberedda skrivningar eller undervisa enligt korvstoppningsmetoden. Ingen kan heller berätta en historia bättre än en Tiger, något som ger deras barn högtidsstunder när det är dags för godnattsagan.

Men vänta dig inte att en Tigrinna ska tillbringa timmar vid diskbaljan, och vad du än gör så be henne inte stryka din skjorta. Kvinnliga Tigrar är mycket frigjorda. De tar själva initiativ till ett sexuellt förhållande om de känner för det. Det blir ofta stormande affärer som snabbt tröttar ut båda parterna - men det oroar inte Tigrinnan. Gjort är gjort, och någon skuld känner hon absolut inte. Konsekvenserna struntar hon helt i.

Tigrinnor klär sig ofta vågat och utmanande, gärna färgstarkt. De vet att väcka uppmärksamhet, till exempel med en scharlakansröd sjal eller en djärvt randig slips som pricken över i. De älskar också att klä sig i läderstövlar och läderbälten, och ofta går de in för en maskulin stil i form av välskräddade kostymer.

Trots att Tigern oftast tjänar mer pengar än han kan göra av med, händer det också att en Tiger kan få känna av bistrare tider. Men han riskerar aldrig att stå helt utblottad eftersom han alltid har en enorm reserv av idéer att ta till. Eftersom han ständigt utsätter sig för risker är en Tigers liv sällan fridsamt. En sak är dock säker och det är att livet aldrig blir slentrian för en Tiger. Födda i modets tecken som de är kan de tänka sig att jobba med allt som medför risker. Än bättre är det ifall jobbet innebär någon form av chefsställning. Tigrar är också utmärkta som publicister, sprinterlöpare, filmstjärnor, modeller, jazzmusiker och upptäcksresanden. Men denna förkärlek för riskfyllda jobb betyder att Tigern riskerar att gå en våldsam och plötslig död till mötes, på grund av de enorma krav han ställer på sig själv. Särskilt sårbara är Tigrar födda kring middagstid.

Även om Tigerkvinnor lägger ner mycket möda på sina hem, händer det sällan att de övermöblerar dem. Inredningen är mestadels mycket smakfull och av god kvalité, vilket skapar hemtrevnad. Speciellt manliga Tigrar tröttnar ofta på sin omgivning. De älskar visserligen den plats där de just bor eller befinner sig, men det är en snabbt övergående kärlek och det är ytterst sällan de fäster sig för gott vid en plats. Därför flyttar de flitigt.

Samma inställning har Tigern också till sina vänner. I början av ett förhållande gör Tigern allt för att framstå i bästa dager och är den perfekta sällskapsmänniskan som ger allt. Men olyckligt nog överlever en Tigers vänskap sällan detta första laddade ögonblick. För efter denna lovande start tycker sig Tigern redan ha sagt allt, och hans telefonsamtal blir allt mer sällsynta för att så småningom upphöra helt. Men oavsett hur länge en Tiger förblir din vän - en vecka, ett år, hela livet - dyker han aldrig upp utan att med sig någon present till dig, som becis på hans vänskap. Och om det till exempel är en flaska vin, så var säker på att han valt den dyraste han har råd med. Ingen är mer generös än en Tiger, oavsett om det gäller beröm eller pengar. Och ingen är olyckligare när han glöms bort.

Det är svårt att förutsäga hur Tigerns liv kommer att gestalta sig. Tigerungen utgör en ständig källa till oro för sina föräldrar, som aldrig riktigt vet var de har honom eller vad han har för sig. Men de kommer åtminstone att få höra det bekanta ropet: "Jag är hemma, jag är hemma, jag är hemma!". Just detta utrop, i en eller annan form, kommer att vara något av Tigerns signaturmelodi under hela hans liv. Det är den vuxna Tigerns som utsätter sig för de stora riskerna. Klarar han sig bara genom den perioden, kommer han på gamla da'r att få det precis så lugnt och fridfullt som han själv vill.

Av Linnéa - 15 oktober 2009 19:17

Ingen som sett en hjord bufflar sakta förflytta sig över savannen, kan ha undgått att imponeras av deras majestätiska storhet. Och när han spänns framför en plog eller vagn, kan inget annat djur dra ett tyngre lass än en Buffel.

Med sin förmåga att gå mot strömmen och att inge förtroende bland sina medarbetare, ofta genom sin blotta närvaro, är det inte så konstigt att Bufflar återfinns på ledande poster i samhället. De som är födda i Buffelns tecken är förutbestämda att bli något stort, som till exempel kraftfulla ledare. Buffeln är, genom sin förmåga att lägga fram noga genomtänkta och ofta originella lösningar på snart sagt vilket problem som helst, en förträfflig utövare av de sköna konsterna.

Att komponera musik, den kanske mest krävande och invecklade konstformen av alla, passar Buffelns temperament alldeles utmärkt. Även inom de visuella konstarterna finns många Bufflar företrädda.

Eftersom en Buffel är ytterst konservativ föraktar han nymodigheter och plötsliga omvälvningar. Den moderna världen är inget för honom. När en Buffel köper en bil så blir det en Morris Minor, och samlar han skivor så är det gamla sjuttioåttor. Röker han, så inte är det något av de nya svaga märkena, nej, en gammal osande pipa är mer i hans stil. Så se upp omdu träffar på en Buffel med en guldmedaljong i en kedja runt halsen, eller en som undrar om du inte vill göra revolution tillsammans med honom. Då är det något lurt, för gräsrotsbufflar är något av det mest konservativa man kan tänka sig. Inte heller hittar man Bufflar som är förtjusta i abstrakt konst, som joggar runt i parken med hörlurar eller som äter lunch i en vegetarisk restaurang.

Att försöka förstå en Buffel är en lika lönlös som otacksam uppgift. Varje försök att komma detta det mest slutna av alla djur in på livet, resulterar bara i att han sluter sig än mer. Ju hårdare man försöker, desto mer drar han sig undan. Eftersom han är född till ledare kan han omöjligt tillstå öppet att han känner sig rädd och osäkaer, vare sig inför sig själv eller andra.

En Buffel tar ytterst sällan någon till sin förtrogna, och finner han inte någon utväg ur sin slutenhet kan den mur han byggt upp omkring sig - för att hindra oss andra från insyn - bli ett rent fängelse för honom. Med andra ord kan hans förträngda känsloliv göra honom livsfarlig för omgivningen. Buffeln genomgår en skrämmande förvandling när hans energi söker sig in i de mörka vrår där hat och självbedrägeri dväljs.

Buffeln är illa utrustad för att klara motgångar och omställningar som tvingar honom att flytta till en ny inhägnad. Om han inte snabbt kan motivera sig till att komma igen (en nödvändighet för att han ska överleva), kommer han att glida in i ett tillstånd av fysiskt och moraliskt förfall. Detta gäller inte misnt Bufflar med en skilsmässa bakom sig. I ett sådant fall kan man nästan vara säker på att han börjar dricka, eller till och med knarka, i ett patetiskt försök att återvinna sin förlorade styrka. Sådana dramatiska ytterligheter upplevs enbart av Bufflar och kan enklast ses såsom två sidor av samma mynt. När Buffeln berättar för sin präst att han gått in i Ateistiska Sällskapet, ser han själv inget motsägande i detta. För Buffeln är det inte vad han tror på som är viktigt, utan tron i sig. Det viktiga är att ha en orubblig övertygelse, för det är den som bidrar till hans stora framgångar som talare, ja, som ger Buffelns liv mål och mening.

Den ambitiöse Buffeln finner sig inte i att bli motarbetad, allra minst av en annan Buffel. Då kan det bli en kamp som det slår gnistor om. Buffeln är hårt arbetande, bestämd och outröttlig i jakten på sina ideal. Han eller hon älskar sitt hem och sin familj men kan inte kompromissa och visar ingen flexibilitet i spörsmål som kräver det. Buffelns kanske allra sämsta drag är den tendens han har att skylla sina misstag på andra.

Buffeln hatar stora, moderna städer, och har han bara en chans så väljer han att leva nära naturen. Envist och ihärdigt brukar han sin jord, oavsett om det rör sig om en liten trädgårdstäppa eller hundratals tunnland åkermark. Hemmet är bekvämt inrett och i hans arbetsrum råder alltid en förskräcklig röra. Skrivbord och hyllor är fulla med gamla vykort, trycksaker och fotografier, skolböcker och allehanda krimskrams och skräp. Om han mot all förmodan skulle ha ett system i röran, är han den ende som vet hur det fungerar.

För en Buffel är det viktigt med kontinuitet. Om du till exempel skulle stöta på en gammal skolkamrat som du inte sett på tjugoett år, och som råkar vara Buffel, är chanserna stora att han fortfarande är klädd i precis samma typ av kläder som förr. Eftersom Buffeln har mycket bestämda åsikter är det inte ovanligt att han är religiös, men utan att därför vara fanatiker. En Buffel betalar sina räkningar i tid och ser till att de som arbetar åt honom får en tjänlig men aldrig för hög lön. Han avskyr fjäsk och inställsamhet från sina underlydande, men förväntar sig att de ska vara lojala. Den som svikit eller bedragit en Buffel kan aldrig räkna med att det ska glömmas bort eller förlåtas.

Buffeln är ett maskulint tecken. Buffelhonorna skiljer sig dock mycket litet från hannarna. De dominerar varje hem och är precis som Geten mycket husligt lagda. De älskar att baka kakor och syr ofta sina barns kläder själva. Även om manliga Bufflar sällan är otrogna, är kvinnliga Bufflar mindre nogräknade på det området och mer beredda att hoppa över skaklarna. Och om Buffelhonan skulle låta sig lockas från familj och hem, är det sällan fråga om någon långvarig eller stormig affär.

Alla Bufflar är mycket punktliga - så'nt hör till ett välordnat och inrutat liv - och eftersom inget påverkar rutinerna så som kärleken, är det kanske därför som Buffeln spjärnar emot varje gång den är på väg att drabba honom. Med undantag för den Buffel på tusen som verkligen ger sig hän när det gäller kärlek, kan övriga niohundranittionio omöjligt öppna sina hjärtan. Och om Buffeln mot all förmodan någon enstaka gång skulle avslöja något om sina känslor, så vänta dig inte för mycket. Vänta dig inte heller fång av röda rosor och specialskrivna sonetter. Nej, som mest kan du få en chans att stoppa hans strumpor.

De flesta Bufflar reser inte mer än absolut nödvändigt, och nästan aldrig på egen hand till främmande trakter. Om de reser, så gör de det i flock. Men med tanke på att Buffeln är en ytterligheternas mästare, är det inget att förvåna sig över att den förste ensamseglaren jorden runt var Buffel.

När det gäller att välja yrke behöver Buffeln inte oroa sig. Det är snarare jobbet som söker upp honom än tvärtom. Hans förmåga att anpassa sig till rutiner och hans lugna pålitlighet är egenskaper som värdesätts högt, vad han än väljer att syssla med.

Under barn- och ungdomsåren har Buffeln en viss benägenhet att isolera sig och oftast saknar han nära vänner. Han läser en hel del, bygger modellslagskepp och samlar fjärilar. Som vuxen drabbas han inte sällan av både ekonomiska och äktenskapliga motgångar. Till bilden hör åtminstone en skilsmässa med åtfäljande ny familjebildning. Även om allt verkar andas frid och fröjd på ytan behöver man inte gå särskilt långt under huden på Buffeln för att upptäcka ett djupgående neurotiskt drag. Följden av detta blir att Buffeln riskerar att tillbringa ålderdomen ensam, något som ger honom tid att tänka på de vänner han borde gjort mer för att få behålla. Nu får han tillbringa sina sista år med att gå ut med hunden, pyssla lite i trädgården, och när han inte skriver sina memoarer läser han om sin barndoms böcker.

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mangafreak med Blogkeen
Följ mangafreak med Bloglovin'

Gästdagbok

Språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se