Senaste inläggen

Av Linnéa - 15 oktober 2009 17:10

Det är tragiskt för dem som är födda i Råttans tecken att den lilla gnagaren under sin långa samvaro med människan råkat få så dåligt rykte. Råttan har t ex anklagats för att sprida pest och för att överge sjunkande skepp. Dessa anklagelser är både orättvisa och felaktiga. Det är loppan, som den stackars råttan var värd för, som var skyldig till digerdöden, och vad är det för konstigt med att råttor - som alla andra - försöker rädda sig från skepp som är på väg att gå till botten. Nej, som var och en som känner råttor det minsta kan intyga, så ligger sanningen om den lilla gnagaren långt ifrån den nidbild av ilskna och smutsiga råttor som människan målat upp. I stället är råttorna utomordentligt kloka, lidelsefulla och kreativa varleser, som kan konsten att få ut det bästa av varje dag och att leva som om varje dag var den sista.

Framför allt är Råttan den suveräne opportunisten. Detta, i förening med att Råttan aldrig nekar sig själv någonting, gör honom ofta till en stor frossare. Råttan är född med smak för det ljuva livet och är alltid beredd att ta för sig av det. Be en Råtta prova ut en ny exotisk cocktail, närvara vid premiären på den senaste teateruppsättningen eller att i sista stund följa med på en weekendtur till Algarve, och du behöver aldrig riskera att få nej. Ställ fram en oöppnad flaska vin på middagsbordet och Råttan är den förste som är framme med korkskruven. "Lagom" är ett ord som saknas i Råttans vokabulär. Ingen kan älska med samma glöd och intensitet som en Råtta - och ingen väntar sig så mycket i retur.

Råttans rotlösa och nervösa temperament är lättare att förstå om man betänker de svårigheter han har att övervinna i en värld där han ständigt är omgiven av fiender. Råttan är ingen bonde och han avskyr alla former av trist rutinarbete. Därför hittar man honom oftast ute på någon nattklubb, inte pysslande hemma i trädgården. Till skillnad från den jordbruksbegåvade Tuppen eller den uppfinningsrike och hårt arbetande Grisen, har den ockrande Råttan bara sin charm och slagfärdighet att falla tillbaka på. Eftersom Råttan ständigt är på väg någonstans, har han aldrig tid eller möjlighet att lägga upp några förråd för framtiden och inte heller hinner han sköta om hemmet. Och om Råttan mot all förmodan skulle lyckas fylla sin visthusbod, ställer han troligen till med en brakfest och tömmer den omgående. Råttans enkla levnadsregel är att slå till när möjlighet ges, som till exempel när skörden är bärgad och det finns mer än nog av vete, ris och korn i ladorna. Det är därför inte underligt att Råttan mår som allra bäst under skördesäsongen, när hans begåvning att instinktivt leta sig fram till det goda ger stor utdelning. Då nöjer sig den frossande Råttan bara med raffinerat vitt ris.

Men när vintern kommer förändras bilden helt och det är då som Råttan är som mest utsatt. Ladorna är tomma och svälten står för dörren. Vid sådana tillfällen, eller när hans planer går om intet, är Råttan den förste som hittar fel och klagar. En plötslig förändring till det sämre bringar ofta i dagen hans trångsynthet, spelarens nonchalans för fakta och hans okänslighet inför romantiska möten. Men hur hopplös framtiden än kan te sig har Råttan alltid ett ess i rockärmen. Hans trumfkort heter charm och få är i stånd att motstå den.

Med ett överflöd av charm vänder Råttan förlust till vinst, misslyckande till framgång - och om han så önskar - natt till dag. Men vad du än gör så underskatta aldrig en Råtta, för allt hos honom är nu inte bara ett charmerande leende. Så snart han bestämt sig för något, sparar han inte på någon möda för att nå sitt mål. Om nödvändigt kämpar han till det bittra slutet, ett karaktärsdrag som kan visa sig motarbeta Råttans egna intressen.

Den charm, opportunistm och orubblighet som är utmärkande för Råttan kan tyckas vara idealiska kvalifikationer för en spion!

Med tanke på Råttans förmåga att leva i nuet och smida medan järnet är varmt, är det kanske förvånande att han har ett så uselt tidsbegrepp. Om en Råtta lovar att komma på middag klockan åtta, kan du lika gärna läsa en bok som att bara sitta där och vänta på att han ska dyka upp. det kan till och med vara så att han inte kommer alls, särskilt om det pågår en fest någon annanstans som verkar mer lovande. Fast det troligaste är att Råttan går till båda - tidigt för välkomstdrinken på ena stället och lagom till efterrätten på det andra. Och som alltid kommer Råttan att få förlåtelse bara genom att lyfta på locket till sin charm och låta den stråla ut över menigheten.

Råttan är naturligt sällskaplig av sig och älskar umgänge, särskilt om det är utvalt och fönämt. Golfklubbar, Rotary och inne-restauranger är platser där du kan vara säker på att hitta Råttor, förmodligen i färd med att intrigera. Om Råttan mot sin vilja tvingas vara ensam alltför länge, går det snabbt utför med honom eller henne. Råttan blir rädd och orolig och omdömesförmågan sviker. Då är Råttan som mest sårbar och kan lätt slå in på en självdestruktiv väg kantad av utsvävningar och felsteg. Det enda som kan rädda en Råtta som råkat så illa ut, är en annan Råttas kärlek eller att en mäktig och inflytelserik Drake dyker upp.

Det finns tillfällen när den så tidsobekymrade Råttan genomgår en märklig personförändring. När han till exempel söker sig till armén eller statsförvaltningen, ställen där punktlighet är a och o, ersätts plötsligt hans ovana att alltid komma försent med en besatthet att alltid passa tiden exakt, och i stället för att som i vanliga fall helt strunta i detaljer, håller han nu benhårt på dem. Den en gång så sorglösa Råttan har plötsligt förvandlats till en person vars liv domineras av tjänstgöringslistor, dagordningar, tabeller, almanackor, stoppur och massor av avgivna rapporter. En sådan Råtta finner alltid anledning att oroa sig för bagateller, och den värme och medkänsla som annars präglar Råttan, ersätts nu av en minst sagt störande envishet. I vissa fall kan en pedantisk Råtta i uniform bli direkt livsfarlig.

En kvinnlig Råtta är den perfekta värdinnan som ser till att hennes middagsgäster inte saknar vare sig mat, dryck eller skvaller. Men bekymra dig inte om att dyka upp i tid! Hennes soaréer börjar alltid sent och håller på långt in på småtimmarna. Och den siste gästen lämnar inte festen förrän allt är urdrucket och uppätet.

Råttmödrar är ofta mycket karriärmedvetna, men vad som återstår av deras tid när karriären fått sitt, ägnar de åt sina ofta stora familjer. Barnen får bästa tänkbara uppfostran och utbildning, en Råtta kan ju verkligen konsten att gripa tillfället i flykten. Scouter och Råttmödrar har samma motto "Alltid redo" och barn med en Råtta till mor riskerar aldrig att växa upp utan en allsidig utbildning.

Trots sin förkärlek för fashionabla inne-ställen, klär sig den manliga Råttan snarare bekvämt än moderiktigt. Det vanliga är att han sätter på sig detsamma som han tog av sig kvällen innan, och att han plockar upp sina kläder där han slängt dem - vanligtvis från golvet. Annat är det då med den kvinnliga Råttan. Ser du en elegant kvinna klädd i senaste Parismodet, är chansen stor att hon är en Råtta. Och även om kläderna inte är det absolut senaste, har Råttkvinnan en märklig förmåga att klä sig så att det ser så ut.

Konstigt nog är det regel att manliga Råttor har en förskräcklig handstil. Det är som om de inte fort nog kunde komma till slutet av meningen. Råttor älskar fart och har de möjlighet att välja bil så inte blir det en liten familjebil med kombiutrymme inte. Hastigheten inte bara minskar avståndet mellan två spännande aktiviteter, utan Råttan älskar också att leva farligt och för stunden. Alla Råttor skulle köra Lamborghinis om de bara hade råd.

När en Råtta väljer yrke bör han eller hon se till att undvika rutinarbeten. Inte heller bör de syssla med långtidsinvesteringar. Däremot har Råttan inget emot att rutinmässigt spankulera omkring sysslolös. Fel arbetsuppgifter skapar irritation hos Råttan och leder till att han fattar felaktiga beslut. Att spekulera med egna pengar är för en Råtta garanterat riskfritt och slår ofta väl ut. Bortsett från spionverksamhet är Råttan väl kvalificerad för ett arbete där han inte behöver göra stort mer än att gå omkring och vara charmig. Men bäst passar nog Råttan ändå som kritiker. Eftersom han är befriad från allt vad avundsjuka och moraliska betänkligheter heter, så kan han bedriva sin kritikergärning med en objektivitet som saknar motstycke. Andra lämpliga Råttjobb är journalist, författare, reseskildrare, politiker, impressario, vapensmugglare, språkforskare, överste, äventyrare, lycksökare, bilförsäljare, skådespelare och tyvärr också hallick.

De tre stadierna i en Råttas liv kännetecknas av en sorglös barndom, en något svårare vuxenperiod, där det ofta dyker upp problem med romanser och finanser, och en skön ålderdom. Kineserna varnar för att en Råtta i vuxen åler kan komma att fängslas eller gå en ond bråd död till mötes.

Vad gäller hemmet så nöjer sig Råttan med ett spartanskt sådant. Eftersom han ständigt flyttar i jakten på nya upplevelser, är det lönlöst att lägga ut en förmögenhet på inredningen. Därför hyr Råttan helst sin bostad och till skillnad från till exempel Katten, som fyller sit hem med vackra saker, nöjer sig Råttan med en fåtölj och en bekväm säng. Och vad ägodelarna beträffar kan de packas ner på nolltid. Skulle Råttan trots allt ha ett favorithem, så kan det mycket väl tänkas vara ditt.

ANNONS
Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:51

Om Hunden stärkte vår moral, kommer efterföljaren Grisen att stärka våra bankkonton. Under Grisens år släpper vi loss vår personliga fåfänga, skämmer bort oss ordentligt och tar alla möjligheter i akt att lämna bordet med full mage. Nu är tiden inne att reparera huset eller att investera i ett nytt, och att köpa bil, tvättmaskin och frysbox. Passa också på att gifta dig och bilda familj. Och har du redan varit gift en gång och äktenskapet sprack, så försök igen. Under året kan du glädja dig åt en okomplicerad romans, göra dig en förmögenhet och arbeta hårdare än du gjort på mycket länge utan att ens märka av det. Välståndet är påtagligt överallt och så är också friheten att öppet uttrycka sina åsikter. Grisens år lär oss att hårt arbete är nyckeln till ett bättre och rikare liv.

Men faran med så mycket expansion och tillväxt, både vad beträffar handeln och på hemmafronten, är att vi blir så feta och dästa att vi inte lägger märke till bananskalet framför våra fötter. Grisens år är inte nådigt mot dem som inte noga bevakar sina tillgångar och många stackars ärliga satar låter sig luras. Inte allt går heller som på räls.

Annars är Grisens år knappast känt för storpolitiska omvälvningar - det mest revolutionerande är snarare några nya maträtter hos köksmästaren på Ritz. Det är frågan om ett minimum av politiska konfrontationer och ett maximum av vinster och nöjen. Vad Grisen beträffar går arbete och nöje hand i hand och detta år är det full fart på båda verksamheterna. Så länge du bara iakttar en viss sparsamhet kan du sälja skinnet långt innan björnen är skjuten.

ANNONS
Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:50

Hundens år blir en omskakande upplevelse för alla som tror att de klarar sig enbart på sin slagfärdighet. Och om det kan tyckas att orättvisorna i världen fått på ohämmade alltför länge, så fatta mod. Under Hundens inflytande tas kampen upp mot alla slags orättvisor, och egennyttan och likgiltigheten bekämpas. Ett mjukare och mänskligare samhälle utvecklas, i vilket man tar sig an till synes hopplösa och förlorade fall, och kämpar för bättre förhållanden för de svaga och missgynnade.

Under Hundens år återställs balansen på alla områden. Nu är rätt tid att skära ner på alla personliga utsvävningar, att banta och att komma i form. Inga fler extraportioner och inga fler krogkvällar. Nu betonas livets sanna värden på bekostnad av de värden som ligger i egendom och prylar. Året ägnas åt ändlösa allvarliga diskussioner och moraliska spörsmål står högst på dagordningen. Gradvis kommer medmänsklighet att ersätta den själviska "förverkliga-sig-själv"-attityden, och få låter sig luras av själviska politikers tomma löften. Temat under Hundens år är frihet, jämlikhet och broderskap. För regeringstrogna gäller det att framhärda. Men minns att karaktären hos dem som gör anspråk på vår lojalitet skiftar från land till land.

Men trots all denna idealism kommer det ändå att finnas lite tid över för nöjen. Men räkna inte med något alltför extravagant överdådigt. Det mesta av vår kraft och energi kommer ändå att gå åt till att försöka få världen på fötter igen, inte till att roa den. Och om året är uselt för despoter är det ännu värre för disponenter. Hundar struntar alldeles i allt som har med pengar att göra och fortsätter med sitt reformerande, oavsett hur rika eller fattiga de är. Aktieägare måste överallt dra åt svångremmen och vissa affärsmän blir så magra att de försvinner alldeles. Och skulle den vänstervridna Hunden ta över i dina trakter, så var beredd att börja punga ut med pengar. Men trots att trivialiteter kan skapa kaos och oro kommer det att vara relativt lugnt under året. Krig som börjar under Hundens år blir aldrig långvariga och segern tillfaller alltid den som försvarar friheten. Säkert är att vinsterna inte blir stora under året, men att rättvisan blir desto rikligare.

Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:48

Tuppen gal och världen vaknar upp, bara för att finna gatorna fulla av marscherande män. Detta är året för militärparader, glittrande mässingshjälmar, trumpeter och trummor. Nu är tiden inne för viktiga offentliga tillställningar, firanden och styrkedemonstrationer. Och när militären slutat svassa omkring och kråma sig, tar civilisterna över gatorna. Men Tuppens parader skiljer sig helt från dem under Drakens år. Här är det inte tal om frivoliteter eller fyrverkerier.

Tuppens år är fyllt av stora, expansiva och effektfulla händelser. Året är också perfekt för kungligheter att framträda under, för att visa prov på folklighet och starkt moraliskt ledarskap.

Vid sidan av de kungliga är det militären som skapar rubrikerna under Tuppens år och många militärkupper och invasioner kommer att äga rum. Under året bildas också många nya politiska partier, men inte för att skapa förändringar utan snarare för att bevara den gamla ordningen.

Tuppens år är inget för arbetsskygga och skolkare. Det finns massor av jobb att uträtta på lagårdsbacken och överallt märks den stora organisatören Tuppens närvaro. Visst kan också dagdrömmare få en chans, men det händer inte ofta och den varar inte länge. Och vänta dig inte att bli rik snabbt. För trots alla ansträngningar och allt hårt arbete, och trots den tuffa sparsamhets- och hushållningslinje som råder och trots den perfekta organisationen, innebär det ändå inget överflöd.

Året innebär något av en renässans för gammalmodiga normer och stor vikt läggs vid moraliska värderingar. Det är definitivt inte bästa året för en passionerad kärleksaffär. Så gift dig, gå in i det militära eller bli nunna, men gå inte omkring och larva dig. Och försök inte bli rik på våldsvideofilm eller skumma nattklubbar, för i så fall slutar det förmodligen med att du hamnar i fängelse. Inte heller är det särskilt klokt att ljuga för att klara sig ur en knipa. Tuppen har ingen som helst förståelse för lögn och bedrägeri eller annat slag av asocialt beteende.

Om du uppträder ärligt, visar öppenhjärtighet och arbetar hårt, kommer du att få din speciella belöning under Tuppens år. Du kanske inte blir fet - det kan till och med hända att du blir alldeles barskrapad - men i stället får du lära dig vikten av att alltid uppträda och handla korrekt.

Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:47

Anser du dig vara en slokande blomma, då är det hyperaktiva Apans år definitivt inget för dig. Nu gäller djungelns lag och först till kvarn får först mala, och skulle några regler gälla, så har de, är jag rädd för, anarkistisk förankring. Under den odygdiga Apans inflytande kan allt hända och gör det också. Varje morgon när du vaknar läser du tidningsrubrikerna med växande misstro.

Överallt ligger tonvikten på trender, attityder och på nymodigheter; Apor gillar upptåg. Men trots all denna ytliga flärd kommer många upptäckter att göras under året och inom vetenskap och teknologi görs stora framsteg. Allt är bäddat för nya idéer, nya metoder och nya världar.

Detta är inte året för navelskådning, såvida det inte är en gångbar innetrend förstås. Konsten är att våga ta risker, att chansa och att spela falskt. Under Apans år kommer politiska stridsfrågor att lösas på ett eller annat sätt.

Den viktigaste lärdomen man kan dra av Apans år är att inte gå mot strömmen. Moralister och andra världsförbättrare får inget gehör för sina idéer detta år. Väckelsepredikanter bör tala mindre med sin församling och mer med sina skattejurister. Men populärunderhållningen blomstrar som aldrig tidigare och många nya stjärnor framträder inom sport, musik och film.

Apans år börjar och slutar i en rastlös jakt på nöjen och pengar. Men skulle nu saker och ting inte gå enligt planerna, så är det ingen idé att gå omkring och hänga med huvudet för det. Nej, Apan svingar sig bara skickligt och lätt över till nästa gren. Förvänta dig inte heller att Den Stora Kärleken ska vara evigt, de som har tur i kortspel brukar ju sägas ha otur i kärlek. Det kommer att spelas massor av femkortspoker under Apans år, men turen tar tyvärr slut vid dörren in till sängkammaren.

Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:45

Getens år inleds, fortsätter och slutar i total endräkt, för enligt kineserna är Geten fredsbudbäraren. När det är dags för Getens år visar det sig att luften går ur krig och andra internationella kriser från tidigare år. Både världsomspännande och personliga kriser får sina lösningar, tack vare Getens förmåga att lugna och pacificera.

Däremot är det gott om skandaler, skvaller och allmänt käbbel under året. Det rör sig inte om några stora och världsomstörtande händelser, utan om små skärmytslingar som snart är över och lika snabbt glömda. Men även om tungviktarna lyser med sin frånvaro under Getens år, betyder det ingalunda att året är fritt från stora sporthändelser. Trots att det aldrig hålls några Olympiska Spel under ett Getår, så behöver man bara öppna vilken rekordbok som helst för att upptäcka hur många världsrekord som Geten inspirerat till.

Det är ett utmärkt år för att söka upp gamla vänner och för att besöka släktingar som bor långt bort. Ja, det är i själva verket ett bra år för allt slags familjeliv - det är rätt tid att gifta sig, få barn och också för att roa sig en smula när tillfälle ges. Men ansträng er inte extra, utan ta allt som det kommer. Nu är det också rätt tillfälle att fylla sitt hem med vackra saker och målningar, att ställa inbundna skinnband i bokhyllorna, att lägga äkta orientaliska mattor på golven och att proppa vinkällaren full med årgångsviner och de bästa portviner som går att få för pengar. Under året kommer det att komponeras och spelas underbar musik och på teatern kommer skådespelareliten att skämma bort publiken med oförglömliga rolltolkningar.

Däremot är detta inte rätta året för några mer långfristiga planer och projekt. Tala gärna om fred, men investera inte ditt livs besparingar i något industriprojekt. Lämna aktiebörsen åt sitt öde. Drick väl tempererat vin under den långa heta sommaren, ät massor av choklad och skvallra natten lång. Under Getens år ska vi låta våra instinkter leda oss till det Goda Livet.

Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:42

Ett hektiskt år med full sysselsättning, få strejker och stabilitet på arbetsmarknaden. Året skiljer sig i hög grad från det tidigare. Nu finns inte längre tid för meditation och eftertanke. Det spirituella ersätts av djärva satsningar och hårt arbete. Hela året präglas av en anda av elegans och oberoende. För även om Hästen allmänt beundras för sin flit, kan han också konsten att njuta av sin fritid, något som bland annat resulterar i många stora sporthändelser med nya stjärnor, vilka sätter länge bestående rekord.

Under Hästens år äger också många politiska förändringar rum, de flesta som en följd av att kungar och presidenter antingen avgår frivilligt eller störtas från makten. Hästen är intimt förknippad med det politiska livet och när en Häst väl kommer till makten sker inga mer dramatiska förändringar. De omvälvningar som ändå äger rum är alltid för folkets bästa.

Många nya projekt startas i optimistisk anda under året och stämningen är i allmänhet god. Naturligtvis måste vi räkna med ett och annat bakslag, och till och med allvarliga konflikter, men de är av övergående natur. Hur blodiga dessa sammandrabbningar än är, rinner de ändå snabbt ut i sanden, ibland på några veckor, andra gånger på ett par dagar eller till och med inom några timmar. Dock är krig, hungersnöd och farsoter inte lika lindriga under Eldhästens år, som uppträder med sextioårs intervaller. Kineserna tror att det som händer under dessa år - både på gott och ont - är intensivare och får större genomslagskraft än under andra normala år.

Kärleken slår till hårt och snabbt under detta år. Och kärleken måste få ha sin frihet. Det ligger förväntan i luften under hela året och löftena om en bättre och ljusare framtid är många.

Under Hästens år har vi alla lättare att anpassa oss till omständigheterna och framåtskridandet sker inte genom timmar av djup begrundan, utan genom att ta chanser. Och var inte rädd för att lyssna på råd. För minns att det bästa råd du kan få kommer direkt ur Hästens mun, det vill säga från en säker och pålitlig källa.

Av Linnéa - 12 oktober 2009 18:41

Åtminstone i början kommer Ormens år att vara beroende av hur Drakens år slutade. Om alla de storartade projekt som Draken kläckt fram slutar med succé, då börjar Ormens år automatiskt i en optimistisk anda. Om inte, ja, då finns risken för att årets första månader blir otrygga och möjligen riskfyllda. Men när Ormens år så småningom står på egna ben, visar det sig att det skiljer sig helt från Drakens. Borta är fyrverkeriet, skrytet och skrävlet och i stället råder en mer subtil, ibland nästan mystisk stämning.

Om året tillåts följa sin egen kurs kommer det att framskrida ungefär som Ormen själv slingrar sig fram - försiktigt och ekonomiskt. Ormen rör sig med känsla och använder sina sinnen. Men låt inte lura er av tempot, under ytan pågår något stort. Intuition är den grundsten på vilken stora förändringar byggs, och eftersom de växt fram efter så mycket grubbel och begrundan, så blir de också av bestående art.

Även om det tas stora steg mot fred och försoning i världen under Ormens år, så tas de med varsamhet. Ormen är ju känd för sin klokhet och alla beslut kommer att föregås av mycket vist manövrerande. Dumdristighet och övermod är bannlysta. Ingen uppmanas arbeta dag och natt, men väljer någon ändå att göra det så står det honom fritt. Ormens år kan bli ett lyckoår för alla ambitiösa, vare sig det gäller att nå en hög befattning eller att sätta in stora summor på banken.

Efterfrågan på konstnärer, poeter och musiker är stor. Popsångare kommer att hamna på topplistorna mer för sitt utseende än för sina sånger. Året är det vackra folkets och har du planer på att bli modell eller på att ställa upp i skönhetstävlingar, så är det rätt tillfälle att ta på bikinin och se till att bli solbränd.

Året är utomordentligt gynnsamt för dem som söker efter gömda skatter och chansen är stor att priset på guld, olja och andra handelsvaror kommer att skjuta i höjden som aldrig tidigare. Eller också rasar priserna i botten... Under året görs också många vetenskapliga upptäckter och man når stora framgångar inom den medicinska forskningen.

Men framför allt är detta året för en romans, som dock inte bör gå så långt som till giftermål och familjebildning. Om du finner att kärleken går din väg under Ormens år, grip den då med båda händerna - det kommer du aldrig att behöva ångra. Och känner du för lite diskret skvaller så är det fritt fram också för det, men är du den som brukar spekulera så spar det till ett annat år. Det är definitivt inte rätt tillfälle att slänga ut sina surt förvärvade pengar på en fastighetsspekulants löften. Planera inte saker och ting alltför långt i förväg, tänk efter ett ögonblick innan du handlar, och innan du vet ordet av kommer kärlek och pengar att flyga som stekta sparvar i munnen på dig.

Presentation


Jag är en 14:årig tjej som älskar manga, anime och Japan.
I den här bloggen skriver jag om de serier som jag tittar på, läser om, och lita annat :)

Omröstning

Vad ska du göra på sommarlovet?
 Resa utomlands
 Sola och bada
 Åka till landet
 Vara med kompisar
 Sova
 Åka till en annan stad i sveriga
 Vet inte?

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mangafreak med Blogkeen
Följ mangafreak med Bloglovin'

Gästdagbok

Språk


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se